TREK'N EAT makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i szpinakiem 150g
Data przydatności do spożycia Marzec 2022
Danie liofilizowane z kurczakiem na bazie pożywnego makaronu w sosie śmietanowym ze szpinakiem, o delikatnym smaku i aromacie przypadnie do serca miłośnikom subtelnych smaków.
Trek'N Eat makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i szpinakiem 150g
Data przydatności do spożycia Marzec 2022
Danie liofilizowane, o delikatnym smaku i aromacie przypadnie do serca miłośnikom subtelnych smaków.
Liofilizacja jest procesem usuwania cząstek wody z produktów spożywczych w bardzo niskich temperaturach (-50 stopni C) w warunkach próżni. Żywność uzyskana w procesie liofilizacji jest bardzo lekka, a jednocześnie nie traci wartości odżywczych, a także zapachu czy smaku. Nie wymaga również zastosowania środków konserwujących w celu długotrwałego przechowywania. Kolejną istotną cechą żywności liofilizowanej jest to, iż z łatwością można przywrócić jej pierwotny kształt po prostu zalewając ją wodą.
Kalorie: 640 kcal
Węglowodany: 51 g/100 g
Tłuszcz: 14 g/100 g
Białko: 16 g/100g
Gluten – możliwy
Laktoza – mozliwy
Skład: 43% ryż, suszona wołowina, tłuszcz roślinny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól, laktoza, cukier, przyprawy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicy, selera), papryka i koncentrat oleju (papryka, olej słonecznikowy), mleko, karmel, glukozy, maltodekstryny.
Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając wyznaczonej linii (460 ml). Dokładnie wymieszać, zamkąc woreczek i pozostawić na 10-12 minut.