Trek'N Eat wołowina a la Strogonoff z ryżem 160g – turystyczna żywność liofilizowana
Trek'N Eat wołowina a la Strogonoff z ryżem. Smaczne i sycące danie z wołowiny, ryżu oraz warzyw. Doda sił i energii zmęczonym podróżnikom.
Liofilizacja jest procesem usuwania cząstek wody z produktów spożywczych w bardzo niskich temperaturach (-50 stopni C) w warunkach próżni. Żywność uzyskana w procesie liofilizacji jest bardzo lekka, a jednocześnie nie traci wartości odżywczych, a także zapachu czy smaku. Nie wymaga również zastosowania środków konserwujących w celu długotrwałego przechowywania. Kolejną istotną cechą żywności liofilizowanej jest to, iż z łatwością można przywrócić jej pierwotny kształt po prostu zalewając ją wodą.
Skład: ryż 51%, wołowina 11%, maltodekstryna, skrobia, tłuszcz roślinny, śmietana, sól spożywcza, pomidor, papryka, pieczarki, ekstrakt z wołowiny, przyprawy, aromat, sos sojowy (soja, sól spożywcza), ekstrakt drożdżowy, cukier, naturalny aromat (z selerem), glukoza, laktoza, środki zagęszczające: guma guar, karmel, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, drożdże w proszku
Mięso liofilizowane: 17,3g (odpowiada ok. 87g świeżego mięsa)
Sposób przygotowania: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej linii (380 ml). Dokładnie wymieszać, zamknąć i pozostawić na 10 minut.